Vaccinationer

Här kan du få rådgivning inför utlandsresa samt vaccinera upp ett skydd efter dina behov. Våra vaccinatörer går igenom ditt vaccinationsskydd och ger rekommendationer över ytterligare vaccin som kan behöva utifrån ditt resmål och typ av resenär du kommer att vara. Var ute i god tid, gärna 1½ månad före avresa.

Vi kompletterar även ditt vaccinationsskydd så som TBE, Influensa och Grundskydd.

Tillhör du riskgrupperna för influensa vaccination så kan du kostnadsfritt komma till oss för vaccinering under kampanjtiden, istället för att gå till din Vårdcentral.

Här hittar du våra prislistor.

Malaria

Om man ska resa till vissa tropiska länder kan man behöva skydd mot sjukdomen. Malaria är allvarlig och kan bli livshotande för den som smittas.

Rabies

Rabies är en sjukdom som finns över nästan hela världen, och bara ett fåtal länder, däribland Sverige, sägs vara fria från sjukdomen.

Influensa

Influensa är en infektion som du får av virus. Influensa kan göra att du snabbt känner dig sjuk med hög feber, huvudvärk, muskelvärk, halsont och hosta.

Bältros

Vad är Bältros 1 av 4 i Sverige får Bältros under sin livstid. I allmänhet får man bältros bara en

Lunginflammation

Vad är Lunginflammation Lunginflammation är en inflammation i lungorna som kan vara allvarlig och långvarig. Pneumokocker är en vanlig orsak

Pneumokocker

Pneumokocker är den vanligaste orsaken till bakteriella luftvägsinfektioner som lunginflammation, öroninflammation och bihåleinflammation.

Livmoderhalscancer

Vad är Livmoderhalscancer I stort sett all livmoderhalscancer orsakas av humant papillomvirus. Tack vare gynekologiska cellprovtagningar har antalet insjuknade i

Meningokocker

Vad är Meningokock Ungefär tio procent av befolkningen är så kallade bärare av meningokockbakterier utan att ha några symtom. De

Japansk encefalit

Vad är Japansk encefalit Japansk encefalit är en virusorsakad hjärninflammation med hög dödlighet som främst finns i Sydostasien och angränsande länder.

Kolera

Kolera är en smittsam tarmsjukdom som orsakar kraftiga och långvariga diarréer. Bakterien som orsakar sjukdomen sprids oftat genom förorenad mat och vatten.

Scroll to Top

Drop-in

  • Mån 9 – 18
  • Tis 9 – 18
  • Ons 9 – 18
  • Tors 9 – 18
  • Fre 9 – 18
  • Lör 11 – 15