HLR Utbildning – Vuxen

HLR Utbildning - Vuxen

Vi alla har någon gång under vårt liv vart med eller känner någon som drabbats av ett hjärtstopp. Det kan ha vart i hemmet, på arbetsplatsen eller ute på en offentlig plats. Varje år rapporteras ca 5000 fall av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus och årligen räddas 500 av dessa.

Den omedelbara behandlingen som krävs är att någon startar hjärt-lungräddning samt att en elektrisk stöt ges från närmaste hjärtstartare så snabbt som möjligt.

Hjärt-lungräddning (HLR) är en akut första-hjälpen behandling som ges för att få igång hjärtverksamheten och andningen hos någon som har fått hjärtstopp. För varje minut som pågår utan behandling, försvinner 10% chans för överlevnad.

Här får ni möjligheten att enkelt uppdatera er så att ni känner att resurserna finns där när faran kommer.

I utbildningen kommer du att lära dig:

  • Medvetande och andningskontroll
  • Stabilt sidoläge
  • Åtgärder vid luftvägsstop & andningsnöd
  • Vad är ett hjärtstopp?
  • Hur man larmar 112 på rätt och effektivt sätt
  • Hjärtlungräddning HLR-vuxen
  • Användning av hjärtstartare

Efter utbildningen

Praktiska detaljer

Målgrupp: HLR kan vem som helst utföra. Vi riktar oss främst till företag och privat personer som vill lära sig att rädda liv. Inga förkunskaper krävs.

Beräknad tid: 3h

Antal deltagare: 6-12st 

Plats: Hos er eller vår kurslokal i Huddinge

Få gratis HLR-rådgivning

Bidra till att din arbetsplats är beredd på att rädda liv med hjälp av Glömstapoolen. Fyll i kontaktinformation nedan så återkommer vi med mer information.

Våra HLR utbildningar följer HLR-rådets rekommendationer och riktlinjer. Var femte år revideras riktlinjerna utifrån ny forskning som gjorts på området. Vi håller oss alltid uppdaterade kring dessa riktlinjer.

Alla våra instruktörer är certifierade har flera års erfarenhet i området.

Rulla till toppen